Възпитаници на ДГ „Чоконяни“ Пирдоп получиха високи признания в конкурс за рисунка

Възпитаници на ДГ „Чоконяни“ Пирдоп получиха високи признания в конкурс за рисунка

https://www.kambana.net/home/wp-content/uploads/2021/06/dg_pirdop2.jpg

Децата от ПГ 6г. „Мечо Пух” на ДГ „Пека и Карло Чоконяни” гр. Пирдоп участваха в престижен международен конкурс „Звезди обсипват свода небесен”, организиран от Народно читалище „Христо Ботев 1917” гр. София. В него се включват млади таланти не само от България, но и от Армения, Боливия, Босна и Херцеговина, Бразилия, Виетнам, Гърция, Дания, Ирак, Италия, Канада, Кипър, Китай, Северна Македония, Молдова, Полша, Република Корея, Румъния, САЩ, Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Япония. Те представят литературно творчество, рисунки и художествена фотография, като темата на конкурса е свободна.

https://www.kambana.net/home/wp-content/uploads/2021/06/dg_pirdop1.jpg

Наградите бяха обявени на 2 юни 2021 г. – Денят на Ботев. Нашите талантливи деца впечатлиха журито с ярките и живи цветове на своите рисунки и получиха заслужено престижните награди на конкурса – грамоти за отлично представяне.

Малките художници бяха наградени за своя талант и всеотдайност, а трима от тях бяха отличени със специални грамоти:

– Ванеса Найденова – Носител на наградата на Конкурса;

– Сияна Колева – Носител на наградата на Народно читалище „Христо Ботев 1917” – гр. София;

– Крисия Петрова – Носител на наградата „Антоанета Граматикова”.

За цялостно отлично представяне на група „Мечо Пух” в областта на изобразителното изкуство в конкурса „Звезди обсипват свода небесен” с грамоти бяха наградени и учителките на младите таланти Стефка Павлова и Гергана Ангелова.

Произведенията на нашите художници ще бъдат изложени в Народно читалище „Христо Ботев 1917” гр. София и остават във Фонда за детско и младежко творчество. Поздравяваме малките таланти и техните родители с успеха им в престижния международен конкурс и пожелаваме нови творчески успехи. Гордеем се с вас!

Нека вълнуващите красиви картини да покажат таланта и привлекателния свят на изкуството, което възпитава в естетика, родолюбие, постоянство, изгражда умения за общуване и разкрива различни светове, като провокира желание да ги опознаеш!

ДГ „Пека и Карло Чоконяни” Пирдоп